Logikus

Logikus

RENGETEG KÉRDÉST VET FEL A NAP LEGSZOMORÚBB FOTÓJA

2015. június 03. - logikus4

Így (sic!), nagybetűkkel, és méretben is jókora betűkkel kiemelve, az Index címlapján. A hírecske szövege:

Nem szeretnénk sokáig hergelni, erről a képről van szó: <fénykép>

Csak néhány kérdés, ami felmerül:
Ön tudta, hogy Liam Neesonnak van fia? És hogy Micheálnak hívják?
Miért nem hasonlít egyátalán rá?
végül a legszomorúbb:
Mikor lett kopaszodó bácsi Ralph Fiennes? :(((((

Válaszok a "rengeteg kérdésre":

1) a) Nem tudtam, de nem is érdekelt soha. Liam Neeson magánügye. b) A privacy sokaknak ismeretlen fogalom. Magánélet. c) Annak kényszerű hiánya a híres embereknél. d) A gátlástalan bulvársajtó turkálása, hátha talál valamit, amit világgá kürtölhet. Ha nem talál, akkor e) kreál, f) fikáz, g) rágalmaz, h) degradál. i) Élősködik.

Sok-sok valódi, kőkemény kérdés, kérdőjelek nélkül, mert a válaszokat ezekre mostanra már minden gondolkodó ember ismeri.

2) Nem Micheál a neve. Michael.

3) Egyátalán? a) Kevésbé kapkodva kellene írni, legalábbis nyilvános közlésre szánt akármiket. És b) egy új szemüveg sem ártana, mielőtt gusztustalan módon felvetnénk a származás kérdését. Merthogy c) nagyon is hasonlítanak egymásra, Michael szembeötlően apja fia.

4) a) Kopaszodni sajnos fiatalon kezdenek egyesek. b) A kor előrehaladtával egyre többen. c) Köztük nők is. (Elnézést, hölgyeim, igazán elszomorít, de ilyen az élet.) d) A Velvet libuskái láthatóan nem tudnak erről. e) Pedig huszonéves férfiaknál elég gyakori jelenség. Eszerint tinikből áll a szerzői és szerkesztői gárda java.

5) a) Világhírű színészt lebácsizni durva udvariatlanság, kislány. b) Távollétében, írásban ugyanez már jellemhiba. c) Közzétenni pedig a bulvármocsok újabb virága.

6) A hírben véres kardként felmutatott fényképen három mosolygó ember látható. Ennyit a "legszomorúbb" jelzőről.

Valóban rengeteg kérdést vet fel a fénykép, de a hírecske szerzőjéről, a velvet.hu és az Index szerkesztőiről: a) addig értem, hogy valaki megírta b) a Velvetnél újabb lépésben közlésre került az iromány, ez már nehezen érthető c) az Indexnél címlapra tolták... – ezt már nagyon nehéz lenne megmagyarázni d) ...és kiemelték, szép nagy betűkkel, meghagyva a kattintásvadász címet. Ez viszont megmagyaráz mindent. e) Ez nem hanyagság, nemtörődömség volt az Index részéről, hanem cél.

További magyarázatok

Miért van az hogy a szar először lemegy a víz aljára majd felemelkedik és fent lebeg a vizen? [...] A kaki alapból nehezebb a víznél, ezért lesüllyed a fenékre, de igen gyorsan bomlási folyamatok indulnak el benne, aminek következménye képpen gázok keletkezne belül amik "felemelik" a víz felszínére.

A "bomlási folyamatok" kifejezés a lényeg.

A magyar tengeren...

...ugyanez nagyban. [...] a hajósok szerint az utóbbi években megváltozott a vitrolásközösség, és sokan nem tisztelik a tavat [...] az új tulajdonosokban sokszor nincs meg a tó iránti tisztelet

A sajtó is megváltozott

Nem csak a (méltán) híres embereket nem tiszteli, hanem az olvasóit sem. Szarik ránk, mintha nem lenne holnap, csak legyen minél több kattintás ma. Tiétek a világ, gá-gá, még csak nem is a húszéveseké. A Velvet bukolikus tavacskájában kalimpálva felhőtlen a boldogság.

A bejegyzés trackback címe:

https://miti.blog.hu/api/trackback/id/tr77515740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása