Logikus

Logikus

Az amerikaiak még Voldemortot is jobban szeretik, mint a republikánus elnökjelölteket?

2015. június 11. - logikus4

Az Index egyik munkatársa szerint Az amerikaiak még Voldemortot is jobban szeretik, mint a republikánus elnökjelölteket. Darth Vadert meg pláne, mert

Állati vicces tanulságokat hozott a Washington Post friss közvélemény-kutatása az amerikai politikusok népszerűségéről. A csavar az volt a felmérésben, hogy a politikusok mellé fiktív személyeket is bedobtak a listára, méghozzá ikonikus főgonoszokat hollywoodi filmekből. Az eredmény: <diagram>

Vagyis a három legnépszerűbb személyiség ebből a felhozatalból az USA-ban perpill a Terminátor (jó, ő mondjuk a filmek többségében pozitív szereplő), Darth Vader, és a cápa a Cápából. Aztán jön pár politikus, mögöttük pedig Voldemort a Harry Potterből. A varázslós mese univerzumának leggonoszabb szereplője mögött pedig sorban az elnökjelöltségre pályázó republikánus politikusok.

Némi jóindulattal is legfeljebb a Washington Post olvasótáborának a véleményéről adott eredményt ez a szavazás, nem az „amerikaiakéról”. Az USA szavazói meglepően egyenletesen adják le voksaikat a (valójában alig eltérő politikai irányokat képviselő) elnökjelöltekre. Friss elemzés erről, grafikonnal.

Állati vicces felmérésről szóló komolytalan hír az Indexen, kattintáscsali címmel. Ki lepődött meg?

A bejegyzés trackback címe:

https://miti.blog.hu/api/trackback/id/tr877534962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása